Claim - de gestolen racefiets

Om te ontsnappen aan de hectiek van zijn drukke leven, stapt onze verzekerde ’s avonds en op zondag graag op de fiets om uren door het Hollandse landschap te rijden. Soms alleen, soms met wielrenvrienden.

Ook in de vakantie staat hij vaak op de pedalen. Sterker nog, zijn mooiste karretje, een wielrenfiets waarmee een befaamde renner ooit een etappe in de Giro heeft gewonnen, staat in het schuurtje van zijn Franse vakantiewoning.

Over een kleine week is het weer zover. Hij heeft zichzelf een paar dagen vrijgegeven om mee te doen aan Alpe d’HuZes, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Zijn streven is om de klim dit jaar zes keer te maken op zijn historische fiets. Maar dan belt zijn Franse tuinman in paniek op. Het schuurtje is opengebroken en de grasmaaier is gestolen. De schrik slaat hem om het hart. “En mijn fiets?”, vraagt hij vertwijfeld. “Ook weg”, jammert de tuinman. “Evenals het gereedschap en alle toerfietsen…”

Een uur later is hij onderweg naar zijn vakantiehuis om ter plekke de schade op te nemen. De tuinman heeft niet overdreven: het schuurtje is vakkundig leeggehaald. Onze verzekerde stapt meteen naar de politie om aangifte te doen en belt aansluitend Hiscox.

De schade: € 15.000.

Hiscox vraagt de verzekerde om een kopie van de aangifte plus een inventaris van het gestolene op te sturen en als het kan foto’s van de braakschade te maken. Dat doet hij per omgaande. Hiscox neemt de schade direct in behandeling en keert snel het schadebedrag uit. Hoewel onze verzekerde daarmee helaas zijn historische fiets niet terug heeft, kan hij wel meteen een nieuwe professionele racefiets kopen en alsnog meedoen aan de Alpe d’HuZes.