Cyber Exposure Calculator toont potentiële schade cyberaanval

Om bedrijven meer inzicht te verschaffen in de cyberrisico’s die ze lopen, heeft Hiscox de Cyber Exposure Calculator ontwikkeld. Die geeft op basis van algemene bedrijfsgegevens een inschatting van de potentiële financiële impact van een cyberaanval.

De Cyber Exposure Calculator is het nieuwste hulpmiddel binnen het Hiscox CyberClear Center, ons wereldwijde centrum voor cyberexpertise”, vertelt Yasin Chalabi, manager Professional Insurance en Cyber & Data Risks. “De calculator moedigt bedrijven aan om na te denken over het beheersen van cyberrisico’s.”

Value at Risk-model

Bij de ontwikkeling van de calculator heeft Hiscox samengewerkt met diverse adviesorganisaties. Een zogenoemd Value at Risk-model onderbouwt de uitkomsten. Dit model is gebaseerd op gegevens over cyberclaims en -bedreigingen, brancherapporten, benchmarks, inzichten in cyberveiligheid en praktijkervaringen.

“De calculator laat zien dat schade als gevolg van cybercriminaliteit sterk kan variëren en afhankelijk is van locatie, branche en omzet van een bedrijf”, zegt Yasin. “Zo bedragen de kosten voor een klein Europees productiebedrijf gemiddeld zo’n € 134.000, terwijl een middelgrote Britse transportonderneming al snel een risico loopt van € 4,5 miljoen.”

Leidraad

De Cyber Exposure Calculator is kosteloos te gebruiken en wordt door Hiscox aangeboden als service. Yasin: “Door het land en de sector te selecteren waarin de organisatie actief is en de omzet in te vullen, krijgen bedrijven direct een beeld van hun potentiële cyberrisico en de waarde van hun data. De Calculator biedt verder inzichten in de soorten cyberaanvallen waarmee het bedrijf kan worden geconfronteerd. De resultaten kun je downloaden en offline delen. Zo kunnen ze als leidraad dienen voor het beheersen en verminderen van de risico’s.”

Disclaimer

De Cyber Exposure Calculator is hier beschikbaar en geeft een indicatie en dus geen professioneel advies. Derhalve is het onverstandig om beslissingen te nemen enkel op basis van de uitkomsten van de calculator.