Cyberaanval betekent einde verhaal voor GetForward

Het bedrijfsleven draait steeds meer om data. Deze technologische ontwikkeling gaat gepaard met een toename van cybercriminaliteit. Hoe afhankelijk zijn ondernemers van hun data? Weten zij hoe groot en verlammend de financiële gevolgen zijn van een cyberaanval? Hiscox spreekt ondernemers over hun data, deze keer: Ronald van den Berg, oprichter van het online marketingbureau GetForward.

Alles draait om data
“Als online bureau zijn wij continu bezig met data, zowel aan klantzijde als intern. Voor beide maken wij gebruik van derde partijen als Google Drive om onze data op te slaan, dit voelt vertrouwd. We hebben eerder ook nagedacht over andere manieren om de data op te slaan. Zo maakte we eerder gebruik van Dropbox, maar dit voldeed niet aan onze wensen. Ook hebben we overwogen de data lokaal op te slaan, maar we zien daar toch te veel risico in: je kan dan alles echt in een keer kwijt zijn. Online opslaan voelt veiliger.”

Data beveiligd door derden   
“Aan klantzijde hebben we inzicht in omzetten die worden gedraaid, budgetten die worden uitgegeven aan adverteren. Daar maken we ook rapportages van. Daarbij maken we ook gebruik van verschillende externe tooling welke we voeden met onze eigen data. We werken altijd met de beste partijen die de veiligheid van onze data kunnen garanderen. Verder heb ik zelf controle over wie er toegang heeft tot onze Google Drive, dus hier ben ik altijd wel van op de hoogte. Intern hebben we de beveiliging van onze laptops goed geregeld. Phishing mails worden niet bedrijfsbreed besproken, maar bij twijfel wordt er wel altijd even gecheckt bij mij. Verder heeft iedereen er ook veel verstand van. We zijn ten slotte een online marketingbureau.”

Einde verhaal bij cyberaanval
“Als wij nu gehackt zouden worden en niet meer bij onze data zouden kunnen, dan stopt ons werk wel per direct. Dat zou ons minimaal duizend euro per dag kosten, dus dat kan niet te lang duren.”

Uit de Cyber Exposure Calculator blijkt dat de data van GetForward zo’n 159.000 euro waard is. Dit is de schadepost die GetForward te verduren zou krijgen bij een cybercrime-aanval. “Ik zou dan eens moeten checken hoe dat met onze verzekering zit. Ik denk dat dat voor ons einde verhaal zou betekenen. Wij hebben geen 159K op de plank liggen, dus het zet je flink aan het denken. Uiteraard willen we dit natuurlijk voorkomen. Niet alleen op financieel gebied, maar ook voor onze naam. Misschien is het toch wel handig om mee te nemen in de onboarding van nieuwe medewerkers, een stukje cybersecurity en veilig computergebruik. We moeten meer aan de slag met cybersecurity, we werken natuurlijk online, maar hoe wij dat kunnen realiseren vind ik nog lastig.”

Voor GetForward betekent een cyberaanval einde verhaal. Weet u wat een cyberaanval voor uw klant zou betekenen? Bereken de waarde van uw data met de Cyber Exposure Calculator van Hiscox.

Bereken de waarde van uw data >