De ideale vakantiehuis-verzekering

Veel Nederlanders hebben een vakantiewoning ergens in Europa. Naar schatting gaat het om zo’n 400.000 tot 500.000 trotse bezitters van een tweede woning. Voor een groot deel van hen is Holiday Homes by Hiscox een ideale verzekering. Uiteraard begrijpen we dat zij hun huis ook weleens willen verhuren. En dat kan ook!

Als allriskverzekering geeft Holiday Homes by Hiscox eigenaren van een vakantiehuis vooral gemoedsrust, vindt Jeroen Opstelten, manager Art & Private Client. “Uiteraard vind je de Hiscox-filosofie terug in de polisvoorwaarden”, zegt hij. “Dat betekent in dit geval dat de verzekerde risico’s zijn gebaseerd op uitsluiting in plaats van insluiting. Met andere woorden: wat niet expliciet is uitgesloten, is verzekerd.”

Aansprakelijkheids- en terugkom-dekking

Wie Holiday Homes by Hiscox afsluit, verzekert zich trouwens automatisch voor een aansprakelijkheidsdekking die in de meeste Europese landen geldt. Een zogenoemde terugkom-dekking vergoedt reis- en verblijfskosten, als de polishouder vanwege calamiteiten naar het huis toe moet om zaken ter plekke te regelen.

Verhuren mag

Daarmee is de verzekering natuurlijk al zeer volledig. “Wat Holiday Homes by Hiscox écht uniek maakt, is dat eigenaren de woning ook mogen verhuren”, benadrukt Jeroen. “Verhuur is toegestaan voor maximaal 26 weken per jaar, op voorwaarde dat de eigenaren ook zelf gebruik maken van het huis. Belangrijk detail: tijdens verhuur blijft de allriskdekking onverminderd van kracht.”

Kanttekening

Jeroen maakt wel een kanttekening: “Holiday Homes by Hiscox is bedoeld voor échte huizen. Dus niet voor luxe stacaravans of andere te verplaatsen vakantieverblijven. Ook huizen die enkel worden verhuurd aan derden of onderdeel zijn van een beleggingsportefeuille, kunnen niet worden verzekerd op een Holiday Homes-polis.”

Binnen vijf minuten afsluiten

Holiday Homes by Hiscox biedt dekkingen tot € 600.000 voor de opstallen en € 100.000 voor de inboedel. De verzekering heeft ruime voorwaarden en is binnen vijf minuten online af te sluiten.

Exclusieve vakantiehuizen

De Holiday Homes-verzekering is bedoeld voor vakantiehuizen met een oppervlakte tot 300m2 en een herbouwwaarde van maximaal € 600.000. Maar ook voor omvangrijkere tweede woningen zijn huiseigenaren bij Hiscox natuurlijk aan het juiste adres. Voor exclusieve vakantiehuizen biedt Huis en Kunst by Hiscox uitstekende mogelijkheden.

Meer informatie

Heeft u een vraag over Holiday Homes by Hiscox of wilt u meer weten over de mogelijkheden die de Huis en Kunst-verzekering biedt? Bel ons dan op 020-5170700 of stuur een e-mail naar [email protected]