De lat weer een stukje hoger leggen

Met Susanna Appel-Mostert heeft Hiscox een collega aangenomen die gepokt en gemazeld is in het vak. De nieuwe Underwriter Professional Insurance en Cyber & Data Risks werkte jaren bij Turien alvorens ze de overstap maakte. “Dat had ik overigens nooit gedaan als ik de producten en het team van Hiscox niet zo goed had gekend.”

Susanna groeide op in Den Helder. Op haar negentiende monsterde ze aan op de Hr.Ms. Pieter Floris, een fregat van de Koninklijke Marine. Als matroos voer ze vier jaar lang de halve wereld over. Weer aan wal ging ze op de centrale van een taxi- en autobedrijf werken. Daarnaast volgde ze met succes de opleiding Assurantie B Particulier en MKB.

Beetje gek

“Enkele jaren later, toen de kinderen naar school gingen, solliciteerde ik bij Turien”, vertelt ze. “Ik werd aangenomen en ben er vervolgens achttien jaar gebleven. De laatste zes jaar heb ik me bezig gehouden met beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid en cyber.” “Vorig jaar zag ik dat Hiscox op zoek was naar een Underwriter Professional Insurance en Cyber & Data Risks. Omdat ik bij Turien de top van mijn mogelijkheden had bereikt, besloot ik om te solliciteren. Dat was wel een beetje gek. Ik was jarenlang sparringpartner geweest, nu zat ik opeens in de rol van kandidaat. Maar alles verliep voorspoedig en op 1 december ben ik begonnen in mijn nieuwe functie.”

Vertrouwdheid

Vanwege de vertrouwdheid met het team voelt het voor Susanna alsof ze al jaren bij Hiscox werkt. “Zeker in deze tijd is dat belangrijk”, vindt ze. “Ik ben pas één keer op kantoor geweest om mijn spullen op te halen en kennis te maken met de collega’s van office management. Voor het overige werk ik vanuit dezelfde zolderkamer, zij het voor een andere werkgever. Daarom ben ik blij dat ik de cultuur binnen Hiscox al ken. Zoiets oppikken via Zoom-vergaderingen is lastig, denk ik.”

Uitdaging

Haar ambitie is om beter te worden in haar vak. “In mijn nieuwe baan kan ik de lat weer een stukje hoger leggen. Bij Turien heb ik alles wel voorbij zien komen, maar daar werkte ik alleen met volmachten. Hiscox biedt me de uitdaging om me verder te verdiepen in het vak, met eigen producten te werken en maatwerkoplossingen te beoordelen en te offreren.”