Even voorstellen: Amy van der Maat

Naar eigen zeggen koos ze voor een studie Rechten aan de Vrije Universiteit omdat de studie haar aansprak en zij een positief gevoel had over de VU. Het is de manier waarop Amy van der Maat haar leven inricht. “Eigenlijk ben ik nooit zo bezig geweest met het tot in de puntjes uitstippelen van mijn carrière. Als het goed voelt, dan ga ik ervoor.”

Als student-stagiaire kwam ze onder andere bij Kennedy van der Laan terecht. “Ik merkte dat ik naast de advocatuur andere richtingen wilde verkennen. Omdat Hiscox een businesspartner is van Kennedy van der Laan, kende ik het bedrijf al een beetje. Toen ik de vacature van Claims Underwriter zag, heb ik meteen gereageerd.”

A tot Z

Als Claims Underwriter PI, Cyber & Private Client zit Amy goed in haar vel. “De verzekeringswereld is nieuw voor mij en ik doe veel indrukken op. Het leuke van Hiscox is dat het geen reguliere verzekeraar is. We hebben bijzondere eindklanten, bijzondere verzekeringsproducten en werken met een klein, hecht team. Mede daardoor krijg je het proces van A tot Z mee.”

Steile leercurve

Het leuke is ook dat je niet slechts een schakeltje in een groot bedrijf vormt, vindt ze. “Omdat Hiscox een compact bedrijf is, krijg je al snel veel verantwoordelijkheid. Dit zorgt ervoor dat je in korte tijd veel leert. Je zit dus van meet af aan in een steile leercurve.”

Afwisseling

In de eerste weken heeft Amy vooral APC-zaken behandeld, waaronder waterschades en Holiday Homes-claims. “Maar ook kunst verzekeren en beroepsaansprakelijkheid vind ik erg interessant. Het is prettig dat je bij Hiscox direct met uiteenlopende dossiers aan de gang gaat. Dat maakt mijn werk afwisselend, leerzaam en uitdagend.”

Ontplooien

Haar ambities zijn helder. “Ik wil me juridisch-inhoudelijk verder ontplooien. Van Hiscox mag ik deelnemen aan de opleiding co-assurantie brand van de VNAB. Ook volgt er een intern opleidingsprogramma, waarmee ik mijn kennis van het vak kan verbreden.” Daarnaast vindt Amy het belangrijk om haar steentje bij te dragen op sociaal-maatschappelijk gebied. “Zo heb ik in het verleden meegewerkt aan een mensenrechtenproject in Zuid-Afrika en geef ik taalcoaching bij Vluchtelingenwerk Nederland.”