Even voorstellen: Anja Woudenberg

Anja Woudenberg is sinds november van dit jaar bij Hiscox in dienst als Claims Handler. Met meer dan 25 jaar ervaring als schadebehandelaar is ze zeker geen groentje in het vak. “Maar dit is toch wel andere koek dan werken bij een reguliere verzekeringsmaatschappij. ”

Haar kennismaking met de verzekeringswereld ging eigenlijk vanzelf, vertelt ze. “Op de MEAO moesten we een extra vak kiezen. Eén van de opties was Assurantie B. Dat leek me wel leuk, dus besloot ik dat te gaan doen. Ik vond het direct interessant en zo rolde ik de branche in. Op mijn achttiende werd ik aangenomen bij een jonge maatschappij, die aan het begin van deze eeuw is opgegaan in Fortis ASR. Daar ik heb ruim vijftien jaar als schadebehandelaar gewerkt.”

Topsportstatus

In 2003 maakte ze de overstap naar Argo Adviesgroep, waar ze meer dan tien jaar werkte als schadecorrespondent. “In 2014 kreeg onze zoon een topsportstatus. Hij was toen vijftien en moest voor zijn jonge sportcarrière het hele land door. Omdat hij natuurlijk nog geen rijbewijs had, was hij van ons afhankelijk voor zijn vervoer. Ik ben toen bij het bedrijf van mijn man gaan werken, dat in die periode een flinke groei doormaakte. Dat gaf me de vrijheid om onze zoon te rijden wanneer dat nodig was.”

Hiscox

In april 2018 kwam ze in contact met Hiscox. “Onze zoon had inmiddels zijn rijbewijs en was voor zijn vervoer niet langer afhankelijk van mij. Dus ging ik op gesprek en werd aangenomen. Het project zou een tijdelijke opdracht zijn van twee, drie maanden. Dat werden er uiteindelijk tien.”

Vacature

Toen de klus was geklaard, vond ze het jammer dat ze weg ging bij Hiscox. “Ik had het zo naar mijn zin gehad! Aan de andere kant: ik wist van tevoren dat het tijdelijk was. Al snel ging ik aan de slag als schadecorrespondent bij Nationale-Nederlanden. Totdat ik nog geen half jaar later een telefoontje kreeg van Hiscox. Er was een nieuwe vacature, had ik misschien interesse?”

Next level

Het antwoord was volmondig ‘ja’. En zo stapte Anja in november opnieuw de Amsterdamse burelen van Hiscox binnen. “Ik ben erg blij dat ik terug ben!”, zegt ze lachend. “Vanwege de sfeer, de teamspirit en de fijne collega’s én vanwege het werk zelf. Want dat is toch wel wat anders dan schades afhandelen bij een ‘gewone’ verzekeraar. Hier zijn het grote en complexe claims, die veel meer denkwerk vergen. Bijvoorbeeld als het gaat om onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Ook het hoge servicelevel spreekt mij erg aan. Daarmee is Hiscox wel ‘the next level’ in mijn carrière!”