Even voorstellen: business analyst Bob Elsenburg

Het team van Hiscox is sinds 1 oktober versterkt met Business Analyst Bob Elsenburg. Bob heeft Economie en Bedrijfskunde gestudeerd en werkte de afgelopen vier jaar bij Egis Parking Services. Daar was hij onder andere verantwoordelijk voor het relatiemanagement, accountmanagent en het contractbeheer tussen zijn werkgever en de gemeente Amsterdam. Bij Hiscox ligt zijn focus voorlopig op volmachten bij tussenpersonen.

“Ik heb mijn nieuwe functie eigenlijk te danken aan mijn vriendin”, vertelt hij. “Zij zag de vacature en dacht meteen: ‘Dat is iets voor Bob.’ En dat klopt helemaal, ik wilde meer de analytische kant op. Dat het om een baan bij Hiscox ging, maakte het nog beter. Hiscox is een dynamisch bedrijf met een breed pakket aan producten. Er werken hoogopgeleide mensen die een interessante nichemarkt bedienen, zoals beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen. Ook is de drive, de mentaliteit heel anders dan bij mijn vorige werkgever. En dat bevalt erg goed!”

Proces optimaliseren
In zijn nieuwe functie richt Bob zich in eerste instantie op de optimalisatie van het proces rondom de volmachten. “Daar is voor alle partijen de nodige winst te halen”, legt hij uit. “Om verbeteringen  te kunnen doorvoeren, ga ik nieuwe procedures opstellen. Dat betekent: allereerst het bestaande proces analyseren, dan de verbeterpunten benoemen en daarna scenario’s voor de toekomst schetsen. Op die manier wordt het proces beter en daar profiteert iedereen in de keten van.”

“In mijn werk heb ik vooral te maken met Charlotte Schaub – onze Operations Manager – en met Jacky Pang, onze andere Business Analyst. Maar natuurlijk ook de andere collega’s, zowel in Amsterdam als in Brussel en Lissabon, die ik inmiddels heb ontmoet.”

Kennis en ervaring opdoen
Hoewel hij net begonnen is en zich eerst op zijn nieuwe taken wil concentreren, ambieert Bob op termijn een leidinggevende functie. “Maar eerst wil ik veel kennis en ervaring opdoen. Dat is niet alleen noodzakelijk om mijn taken goed uit te voeren, maar ook belangrijk om later eventueel een functie te kunnen vervullen waarin ik praktische en strategische beslissingen moet nemen. Ik stort me helemaal op mijn functie en zie vanzelf wel welke kansen er op mijn pad komen.”