Even voorstellen: Dominique Verlinden

Dominique Verlinden werkt sinds november 2013 bij Hiscox als underwriter Art & Private Client. Samen met haar directe collega’s Ben van der Woude en Albert-Jan Verwer is ze het eerste aanspreekpunt voor adviseurs die een particulier risico bij Hiscox willen onderbrengen. “Ik behandel aanvragen voor Huis & Kunst en Fine Art en geniet echt van mijn werk. Vooral als het Fine Art betreft, speelt passie vaak de hoofdrol.”

Dominique heeft rechten gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze behaalde haar Master met een scriptie waarin ze staats- en bestuursrecht koppelde aan IT, internet en recht. “Mijn scriptie behandelt de juridische aspecten van het gebruik van kennissystemen door de overheid”, vertel ze. En lachend: “Dat is heel iets anders dan waarmee ik me nu dagelijks bezighoud.”

Klantcontacten

Toch had ze dat in eerste instantie niet verwacht. “Nadat ik mijn Master had gehaald, ben ik op zoek gegaan naar een juridisch-inhoudelijke functie binnen mijn specialisme”, legt ze uit. “Tijdens die zoektocht werkte ik in het bedrijf van een vriend. In die functie had ik veel klantcontacten en ontdekte ik dat ik dat erg prettig vind. Daardoor werden de mogelijkheden om een functie te vinden in mijn vakgebied een stuk groter. Toen ik de vacature van Hiscox zag, heb ik dan ook geen moment getwijfeld en meteen gesolliciteerd.”

Interessante ontwikkelingen

Daar heeft ze geen spijt van. “Art & Private Client is extra leuk omdat het om high-end relaties gaat én vanwege de kunst. Zelf houd ik van hedendaagse kunst en kom ik regelmatig in galeries. Ook de ontwikkelingen vind ik erg interessant. Zo is de Britse straatartiest Banksy nu erg ‘hot’. Zo hot, dat er hele stukken muur uit panden worden gehakt om het werk te kunnen conserveren, verzamelen en tentoonstellen. Dat is toch bijzonder?”

Volop kansen

Haar professionele toekomst ziet ze zonnig tegemoet. “Hiscox biedt volop kansen en het is een mooi merk met mooie producten. Van kunstverzekering tot  beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Ik heb het erg naar mijn zin, ook vanwege de fijne collega’s. Waar ik graag bij wil helpen, is het trainen en coachen van nieuwe collega’s en nieuwe teams. Maar ook Fine Art blijft lokken, met name waar het de collecties van galeries betreft.”