Even voorstellen: Edwin Oud

Het team van Hiscox is sinds begin augustus versterkt met de komst van Edwin Oud. Hiscox InsightOut stelt hem aan u voor.

Het team van Hiscox is sinds begin augustus versterkt met de komst van Edwin Oud. Zijn officiële functietitel luidt Senior Sales & Development Underwriter Professional Insurance Cyber & Datarisks. "Dat is een hele mond vol voor 'underwriter zakelijke risico's", zegt hij lachend. "Op mijn visitekaartje hebben we het maar afgekort, anders paste het niet."

Na eerder als beleggingsadviseur in het bankwezen te hebben gewerkt, begon Edwin Oud zijn verzekeringscarrière in 2003 als assistent sluiter aansprakelijkheid bij makelaar Meijers. "Daar ben ik behoorlijk in het diepe gegooid. De senior die mij zou begeleiden, vertrok namelijk al na een paar maanden. Gelukkig stond ik er niet helemaal alleen voor, de collega's daar hebben me veel steun gegeven."

Specialist aansprakelijkheid

Contacten bij ING weekten hem na drie jaar los om als specialist sluiter aansprakelijkheid in de regio Zuid aan de slag te gaan. "Ook die functie heb ik drie jaar vervuld. In die periode vonden er de nodige reorganisaties plaats bij ING, die gepaard gingen met verhuizingen. Van de ArenA naar de Amsterdamse Poort en Hoofddorp, om in 2013 uiteindelijk in Den Haag terecht te komen."

In 2011 aanvaardde hij ook een nieuwe functie, die van principal specialist liability insurances. "In die rol adviseerde ik onze relaties over het beheersen, accepteren, vermijden en overdragen van risico’s." 

Die functie betekende wel het einde van zijn carrièregroei binnen ING. "Ik wilde namelijk geen risk consultant worden, omdat je dan alleen nog maar rapporten aan het schrijven bent. Dat is niets voor mij; ik vind het juist leuk om commerciële, technische en juridische aspecten met elkaar te combineren."

Britse verzekeraar

"In mijn achterhoofd speelde echter al langer het idee om rond mijn veertigste voor een verzekeringsmaatschappij te gaan werken. Dat moest dan wel een Britse zijn, omdat de mentaliteit van Britse verzekeraars mij aanstaat. Ze zijn over het algemeen veel beleefder en hebben een andere mindset dan Amerikaanse maatschappijen. Ook als het gaat om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Toen ik hoorde dat Hiscox een underwriter zakelijke risico's zocht, heb ik dus niet lang getwijfeld of ik me daarvoor beschikbaar zou stellen."

In zijn nieuwe functie heeft Edwin Oud natuurlijk veel contacten met de Hiscox-makelaars, maar werkt hij ook als 'aangever' mee aan de ontwikkeling van nieuwe beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen en dekkingen. "Hiscox is daar volop mee bezig en kan intern snel schakelen", weet hij nu al uit ervaring. "Niet alleen nationaal en binnen Europa, ook wereldwijd. Dat maakt mijn nieuwe baan extra de moeite waard."