Even voorstellen: Jacky Pang

Jacky Pang werkt ruim vier jaar bij Hiscox als Business Analyst Benelux. Het zijn momenteel bijzonder drukke maanden voor hem. “Naast mijn reguliere werk, het optimaliseren en digitaliseren van onze organisatie, spelen er dit jaar twee grote projecten: de invoering van GDPR – in Nederland AVG genoemd – en de Brexit. In de praktijk betekent dit dat ik me voornamelijk bezighoud met compliance projecten. En dat is vaak een hele uitdaging!”

Na zijn studie bedrijfseconomie aan de HES in Amsterdam volgde hij een Master of Science in General Management aan Nyenrode Business University. Aansluitend werkte Jacky als management consultant voor uiteenlopende bedrijven in de financiële sector, totdat hij in augustus 2014 de overstap naar Hiscox maakte. “Het leuke van mijn functie is dat ik nu mijn kennis en vaardigheden in de volle breedte kan inzetten. Van analyse tot projectmanagement, ik doe het allemaal!”

Compliance

“Op gebied van compliance moet Hiscox enerzijds rekening houden met de Europese regels en anderzijds met de specifieke nationale wetgeving van de landen waar we werkzaam zijn”, legt hij uit. “Hoewel dat soms lastige vragen opwerpt, vind ik het erg interessant. Elke dag leer ik wel iets nieuws, niet in de laatste plaats van de externe specialisten met wie we in deze projecten samenwerken.”

Brexit

Vooruitlopend op de Brexit is in 2018 Hiscox SA opgericht. Jacky: “Ons nieuwe dochterbedrijf in Luxemburg heeft alle benodigde vergunningen om als verzekeraar te opereren. Onze verzekerden worden door middel van een zogenaamde Part VII-procedure (een wettelijk proces onder de Britse wetgeving) overgezet van Hiscox Insurance Company Limited naar Hiscox SA. Dit gebeurt per 1 januari 2019, enkele maanden voor de Brexit-datum, 29 maart 2019.”

“Het Brexit-project heeft in de praktijk heel wat voeten in aarde, maar onze klanten zullen weinig van de verandering merken. De procedure zorgt er namelijk voor dat onze polishouders op de juiste wijze verzekerd blijven. Inmiddels heeft de Britse rechtbank alle documenten inzake de overdracht van de portefeuille beoordeeld en ons groen licht gegeven voor de vervolgstappen van het overdrachtsproces.”

eCommerce

Als hij hij niet bezig met is met GDPR of de Brexit, werkt hij aan het verfijnen en uitbreiden van Hiscox’s eCommerce tool, zoals die wordt gebruikt voor beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen en Pre Priced Proposals. “Zoals je in deze InSight kan lezen, hebben we zojuist de vernieuwde PPP FineArt gelanceerd. Daarnaast werk ik ook met tussenpersonen die onze eCommerce tool graag willen implementeren in hun eigen website, zodat ze onze verzekeringsproducten makkelijk kunnen distribueren.”

Eten en tennis

Jacky besteedt zijn vrije tijd voor een belangrijk deel aan… eten! “Als kind uit een Kantonese horecafamilie kan dat moeilijk anders”, zegt hij lachend. “Maar zonder gekheid: ik kook graag en vind het leuk om hier in Amsterdam op zoek te gaan naar nieuwe restaurants. Verder ben ik sinds kort weer regelmatig op de tennisbaan te vinden. Dus ook sportief zit het wel goed!”