Even voorstellen: Karin Broek

Naar eigen zeggen is Karin Broek bij Hiscox in een warm nest beland. “Dat gevoel was er direct bij binnenkomst. Op het Amsterdamse kantoor hangt een prettige, rustige sfeer. De gesprekken tijdens het sollicitatietraject waren ook fijn. Het klikte gewoon direct!”

“Ik kende Hiscox al, omdat ik anderhalf jaar als casemanager bij Parfier financieel advies heb gewerkt”, vertelt ze. “In die tijd heb ik trouwens mijn diploma Wft-basis gehaald. Niet zozeer omdat ik het voor mijn eigen werk nodig had, wel om meer te leren over het vak van verzekeringsmakelaar. Aansluitend heb ik anderhalf jaar bij KPMG gewerkt als assistent advisory. Ik heb er veel geleerd, maar het is een erg groot bedrijf met vooral veel aandacht voor cijfertjes. Een kleinere club, waar iedereen elkaar bij naam kent en de lijnen kort zijn, past toch beter bij mij.”

Drie functies

Nu ze sinds 15 mei in dienst is bij Hiscox, prijken er maar liefst drie functies op Karins visitekaartje. “Ik ben de PA van managing director Hans Leenards en daarnaast HR Representative en Office Manager”, zegt ze lachend. “En dat is precies de combinatie waar ik naar op zoek was.” Het is vooral de afwisseling die haar aanspreekt. “Stuk voor stuk zijn het faciliterende rollen, waarbij communicatie en interactie een belangrijke rol spelen. Intern, zowel binnen het Benelux-team als internationaal, maar ook extern. Denk bijvoorbeeld aan leveranciers en aan kandidaten voor nieuwe functies.”

Pioniersmentaliteit

“Wat mij verder aanspreekt, is dat Hiscox druk bezig is met productontwikkeling en groei. Bijvoorbeeld als het gaat om de ontwikkeling van onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Daar wil ik graag aan bijdragen. Hoe precies moet natuurlijk nog blijken. Maar ik heb een goed oog voor kwaliteit, ik kan goed signaleren en ben altijd bereid om bij te springen op plekken waar dat nodig is.”

“Aan het begin van mijn carrière heb ik zo’n acht jaar gewerkt bij R&D Media”, zegt ze tot slot. “Toen ik daar binnenkwam, stond het bedrijf nog in de kinderschoenen. De pioniersmentaliteit die ik daar heb ervaren, zit nog steeds in me en gebruik ik graag om te helpen de plannen van Hiscox te realiseren.”