Even voorstellen: Lotte Koppeschaar

Lotte Koppeschaar werkt sinds april van dit jaar als Policy Administrator Art & Private Client bij Hiscox. Niet in Amsterdam, maar in het Service Center in Lissabon. “Ik wilde al van jongs af aan naar het buitenland om daar te wonen en te werken”, zegt ze. “Vorig jaar heb ik de knoop doorgehakt en ben ik naar Portugal verhuisd.”

Toch was het geen impulsieve actie, vertelt ze. “Ik ben niet op stel en sprong vertrokken, maar heb mijn verhuizing goed voorbereid. Zo wilde ik wel een baan hebben in mijn nieuwe woonplaats. Vanuit Amsterdam heb ik begin 2016 gesolliciteerd bij een callcenter, waar ik ben aangenomen. Dat gaf me voldoende basis om de sprong te wagen.”

Meer uitdaging

Een goede basis, maar al snel wilde ze meer uitdaging. “Daarin werd ik vanaf het begin ook gestimuleerd door een collega die mijn training verzorgde. Haar vriend werkte in het Service Center van Hiscox, onder meer op het gebied van beroepsaansprakelijkheid, en dat leek haar ook wel iets voor mij. Dus heb ik gesolliciteerd, maar er waren op dat moment helaas geen vacatures.”

Lotte gaf echter niet op en solliciteerde opnieuw. En nogmaals. “En na een klein jaar was het raak”, zegt ze lachend. “De aanhouder wint dus toch! Ik mocht op gesprek komen en werd aangenomen als Policy Administrator. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik bijna op het punt stond om het op te geven…”

Uitpluizen

Haar functie is haar op het lijf geschreven, vindt ze. “Ik hou van het administratieve proces en vind het heerlijk om dingen uit te pluizen. Dus kan ik hier mijn hart ophalen! Zeker als het om grotere kunstcollecties gaat waarin regelmatig iets muteert, moet je je hoofd er goed bijhouden. Dat Hiscox veel bijzondere klanten heeft, maakt het extra leuk.” De korte lijnen met Amsterdam vindt ze prettig. “Ik heb de oude situatie maar heel kort meegemaakt. De huidige manier van werken bevalt mij uitstekend. Omdat we nu rechtstreeks onder Hiscox Benelux vallen, hebben we meer direct contact met onze underwriters, delen we meer met elkaar en kunnen we beter plannen maken voor de toekomst.”

Waardevol

Haar eigen toekomst ligt voorlopig bij Hiscox, hoopt ze. “Eind dit jaar sluit ik mijn eerste training af, maar voorlopig ben ik nog niet uitgeleerd. Daarnaast geniet ik van ons team, stuk voor stuk Nederlanders en Vlamingen die met een reden naar Lissabon zijn vertrokken. Samen vormen we een soort ‘familie’ en dat vind ik erg waardevol.”