Even voorstellen: Marije Schellevis

"Het voordeel van die datum van indiensttreding was dat ik iets rustiger kon beginnen vanwege de vakanties", zegt ze lachend, als we met haar spreken. "Mij directe collega's zijn Laura van den Berg en Sanne van Zandvoort, samen vormen wij het claims team. Het klikt goed tussen ons en mijn werk is uitdagend en afwisselend. Ik heb het dus prima naar mijn zin."

Nadat ze haar bachelor Rechtsgeleerdheid in Utrecht had behaald, volgde Marije de masteropleiding Aansprakelijkheid en Verzekering aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. "Privaatrecht heeft altijd mijn voorkeur gehad en aansprakelijkheid was voor mij een logische vervolgstap", zegt ze. "Nadat ik ook mijn masterdiploma op zak had, rolde ik via een recruiter als vanzelf binnen bij AIG. Ik werkte er als underwriter beroepsaansprakelijkheid. Op zich een leuke functie, maar wel erg commercieel. Omdat met name het juridisch-inhoudelijke mijn interesse heeft, besloot ik na anderhalf jaar op zoek te gaan naar een functie die daar beter op aansloot."

Snuffelen

De vacature Juridisch Consultant bij USG Legal Professionals trok haar aandacht. Ze solliciteerde en werd aangenomen. "Het leuke van die baan was dat ik bij verschillende opdrachtgevers aan allerlei aspecten van de juridische praktijk kon snuffelen. Daardoor ontdekte ik meer en meer wat mij het meeste aantrok. Uiteindelijk heb ik me in die periode met name met letselschade en rechtsbijstand beziggehouden."

Na een kleine twee jaar wist ze precies wat ze wilde en werd het tijd voor een vaste betrekking waarin ze haar expertise breder kon inzetten. Marije: "Precies op dat moment zag ik de vacature van Claims Underwriter bij Hiscox. Die functie leek helemaal aan mijn wensen te voldoen: Niet alleen vanwege de nadruk op het juridisch-inhoudelijke, ook vanwege de afwisseling en het kleine team. Verder is Hiscox een internationaal bedrijf én houden we kantoor in Amsterdam, waar ik inmiddels woon."

Andere dimensie

In de eerste maand heeft ze vooral APC-claims behandeld. "Maar inmiddels liggen er ook zaken rond beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen op mijn bureau. Inhoudelijk is dat heel anders, al was het maar omdat er meerdere partijen bij betrokken zijn. Dus moet je nadenken over de wederzijdse belangen en in gedachten houden dat emoties een belangrijke rol spelen. Dat geeft een zaak natuurlijk een heel andere dimensie." Dat alles maakt dat ze zich als een vis in het water voelt. "Als het aan mij ligt, blijf ik voor een langere periode bij Hiscox", zegt ze dan ook. "Dit is een fijne positie van waaruit ik de kans krijg om te groeien, te leren en zo steeds beter te worden in mijn vak."