Even voorstellen: Marleen Hoogveld

Marleen Hoogveld versterkt sinds maart van dit jaar het Claims-team van Hiscox. Als Claims Underwriter krijgt zij de meest uiteenlopende schaderapporten op haar bureau. “Van een accountant die een fout heeft gemaakt tot gordijnen van € 20.000 die verloren zijn gegaan. Die verscheidenheid maakt mijn werk erg interessant.”

Nadat Marleen het gymnasium had afgerond, vertrok ze naar Utrecht om daar filosofie te studeren. Na verloop van tijd switchte ze naar rechten. “Voor mij werden er bij filosofie te veel vragen gesteld en te weinig antwoorden gegeven. Rechten is veel pragmatischer: we maken nu afspraken en als die op termijn niet voldoen, stellen we ze bij. Die manier van denken past goed bij mij.”

Nadat ze haar bachelor had behaald, volgde Marleen de masteropleiding Aansprakelijkheid en Verzekering aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Aansluitend ging ze als schade-expert Aansprakelijkheid / Claims & Recovery aan de slag bij EMN Nederland. “Ik ben daar aangenomen om de regresafdeling op te zetten en uit te bouwen. Daarnaast verrichte ik expertise voor aansprakelijkheidsverzekeringen. Naar mate de regresafdeling groeide, vergde deze steeds meer van mijn aandacht.” 

Razendsnel

“Begin dit jaar kreeg ik via LinkedIn een bericht van een gespecialiseerd werving- en selectiebureau voor financials. Of ik misschien interesse had in een functie als Claims Underwriter bij Hiscox? Ik zei ‘ja’ en mocht op gesprek komen. Vervolgens ging het razendsnel: twee weken later was ik al aangenomen!”

Ze heeft er geen spijt van. “Zoals gezegd zijn de dossiers die ik behandel erg gevarieerd. Van schades bij relaties met een Huis & Kunst-verzekering tot Beroepsaansprakelijkheid en Cyber. Het fijne is dat ik vanaf het begin mijn eigen zaken mag afhandelen.”

In de praktijk betekent dit dat ze binnen de Hiscox-filosofie zelf haar werkwijze bepaalt en die vervolgens met haar collega’s bespreekt. “Voor mij werkt dat heel goed, omdat ik op die manier beter leer begrijpen hoe een verzekeraar omgaat met schadezaken. Belangrijke vragen die daarbij aan de orde komen zijn onder meer wat de toedracht is, of er sprake is van aansprakelijkheid en – uiteraard – of het schadebedrag realistisch is. Service staat bij Hiscox hoog in het vaandel, waardoor je echt kunt kijken hoe je een klant kunt helpen.”

Flexibel

Waar ze over vijf jaar staat? “Mijn ambitie is vooral om werk te doen dat ik leuk vind en dat zo goed mogelijk uit te voeren. Verder ben ik van huis uit erg flexibel. Toch denk ik wel eens: ‘Misschien wil ik ooit nog rechter worden’. Maar voor de komende tijd zie ik bij Hiscox meer dan genoeg mogelijkheden om me verder te ontwikkelen. Ik vind het een erg leuk bedrijf en zit hier helemaal op mijn plek!”