Even voorstellen: Martje de Roos

Als kind uit een ondernemende en reislustige familie emigreerde Martje de Roos in 2017 naar Portugal. Sinds september van dit jaar werkt ze als Policy Administrator Art & Private Client in het Service Center van Hiscox in Lissabon.

Het was voor Martje al veel langer duidelijk dat ze niet eeuwig in Nederland zou blijven wonen. De keuze voor Portugal werd haar door de liefde ingegeven. “Tijdens een bezoek aan Lissabon ontmoette ik mijn vriend, die hiervandaan komt”, vertelt ze. “Na anderhalf jaar op en neer reizen ben ik hier komen wonen.”

Zakelijke verzekering

Al snel kwam ze in contact met Hiscox. “Eenmaal in Portugal heb ik namelijk nog een passie gevolgd: ik ben van start gegaan met mijn eigen onderneming , BFitFormula. Als personal trainer help ik mensen op weg richting een gezondere levensstijl en betere prestaties, zowel in sport als in het dagelijks leven. Op zoek naar een geschikte beroepsaansprakelijkheidsverzekering en bedrijfsverzekeringen adviseerden mijn ouders mij om contact op te nemen met Hiscox. Dat heb ik gedaan en sindsdien ben ik een tevreden klant. Hiscox biedt niet alleen goede producten met prima dekkingen, maar kenmerkt zich ook door een prettige benadering.”

Nederlands spreken

In haar eerste jaar in Portugal werkte ze niet alleen aan haar onderneming, maar studeerde ze tevens Portugees aan de Universiteit van Lissabon. “Aansluitend ben ik op zoek gegaan naar een baan. Ik heb het altijd al leuk gevonden om meerdere dingen tegelijk te doen. In Nederland heb ik twaalf jaar als adviseur en analist bij Reclassering Nederland  gewerkt. Daarnaast was ik fitnesstrainer en speelde ik als trompettist in verschillende bands. Hier ben ik op zoek gegaan naar een werkomgeving waar ik Nederlands kan spreken. Dat schiet er uiteraard bij in, met mijn Portugese vriend en zijn familie. En zo kwam ik opnieuw bij Hiscox terecht, zij het in een compleet andere rol dan het jaar ervoor.”

Leuk team

Als juriste – Martje behaalde in 2004 haar Master aan de Vrije Universiteit – zit ze prima op haar plek. “Er zijn voldoende raakvlakken tussen mijn opleiding en mijn werk hier. Maar het is vooral fijn om samen te werken met Nederlandssprekende collega’s. We vormen met z’n vijven een leuk team en hebben daarnaast regelmatig contact met de Amsterdamse collega’s van underwriting en sales. De lijnen bij Hiscox zijn kort, ook dat vind ik erg prettig.”

Combineren

Martje werkt fulltime als Policy Administrator. Als het aan haar ligt, blijft ze haar twee carrières met elkaar combineren. Haar werkzaamheden als personal trainer  plant ze in samenspraak met haar klanten vooral in de vroege ochtend. “Vaak spreek ik om een uur of zes af met klanten. Ideaal vind ik dat, het is een goed begin van de dag. Aansluitend ga ik fit en vrolijk naar kantoor. Geweldig toch?”