Even voorstellen: Min Shi

Het team van Hiscox is sinds april uitgebreid met Min Shi, in de functie van Assistant Controller. “Dat was natuurlijk een bizarre tijd om te beginnen aan een nieuwe baan”, aldus Min. “Gelukkig kreeg ik vanaf dag één veel hulp van mijn nieuwe collega’s. Mede daardoor bevalt het mij prima bij Hiscox.”

Min is geboren en getogen in Beijing. Het was de liefde die haar naar Nederland bracht. “In 1999 heb ik mijn Nederlandse partner ontmoet”, vertelt ze. “Twee jaar later heb ik de knoop doorgehakt om in Nederland te gaan wonen. Vanwege de liefde, maar ook omdat Nederland veel groener is!”

Moeilijke taal

In haar geboorteland heeft Min de zangopleiding Westerse Opera gevolgd aan het Beijing Social Conservatory. “Maar daar kun je hier niet zoveel mee. Daarom heb ik, toen ik de moeilijke Nederlandse taal een beetje onder de knie had, de opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie gevolgd.”

Te grote overgang

Aanvankelijk werkte Min bij reisbureaus die groepsreizen voor Chinese toeristen organiseren. “Daarna heb ik lang bij Kyocera gewerkt, op het Europese hoofdkantoor in Hoofddorp. Eerst op de salesafdeling, daarna bij Accounting & Controll. Na twaalf jaar wilde ik wel eens wat anders.”

De overgang van een Japanse multinational naar een klein bedrijf bleek echter te groot. Min besloot verder te zoeken naar een functie die goed bij haar studie paste en kwam zo bij Hiscox terecht.

Budgettering, rapportage en belasting

In haar rol als Assistant Controller ondersteunt ze de Finance Manager Benelux (Martin Webeling) op het gebied van budgettering, rapportage en belasting. “De belangrijkste aandachtsgebieden zijn het verzamelen en beoordelen van informatie, zodat we juiste en betrouwbare financiële gegevens kunnen verstrekken over onze activiteiten in de Benelux.”

Operazangeres

“Hiscox is een bedrijf dat mij veel mogelijkheden biedt om een nieuwe branche te leren kennen”, zegt ze tot slot. “De cultuur van Hiscox is transparant en collegiaal. Dat is erg prettig en compleet anders dan ik gewend was. In de komende jaren hoop ik veel te leren van de diverse specialisten binnen Hiscox. Mijn doel is om op termijn zelf business controller te worden.” En lachend: “Of een wereldberoemde operazangeres, natuurlijk!”