Family Protection en Cyber verzekert tegen hackers en ontvoerders

Extra risico vergt extra bescherming. Daarom introduceert Hiscox als specialistische verzekeraar een aanvullende gezinsdekking voor vermogende particulieren en de persoonlijke gevaren die zij lopen: Family Protection en Cyber. Het is een verzekering voor bijzondere risico’s, van cybercriminaliteit tot ontvoering. Deze extra module van Huis en Kunst by Hiscox is vanaf 5 juli af te sluiten voor € 200,- per jaar (excl. 21% assurantiebelasting).

Met de exclusieve verzekeringen Huis en Kunst, Holiday Homes, Fine Art en het recent geïntroduceerde Classic Cars biedt Hiscox Nederland vermogende particulieren al bijna 25 jaar een geslaagd portfolio aan verzekeringen. Huis en Kunst by Hiscox is de exclusieve opstal- en inboedelverzekering voor vermogende particulieren. De nieuwe, optionele module Family Protection en Cyber vult deze verzekering aan met een dekking tegen de gevolgen van cybercriminaliteit (zoals digitale gijzeling, reputatieschade, verlies van geld op rekening en identiteitsfraude), en ontvoering. Ook afpersing is gedekt. Een ongevallen- en invaliditeitsdekking naar aanleiding van geweld is inbegrepen.

Cybercriminaliteit

Een e-mailbericht met een foute link, een gemakkelijk te hacken social media account: cybercriminaliteit is uitgegroeid tot een wijdverbreid risico dat forse gevolgen kan hebben voor het persoonlijk leven. “Steeds meer particulieren krijgen ermee te maken”, stelt Charles Verstraete-Verstraeten, Senior Business Development Underwriter Art and Private Client van Hiscox. “Afpersing of misbruik van persoonlijke gegevens kan veel geld opleveren. Ook de hoeveelheid ransomware groeit explosief: computers van particulieren worden gegijzeld, de data is pas weer toegankelijk na betaling van losgeld. Opvallend genoeg zijn hoger opgeleiden vaker slachtoffer, doordat ze meer online zijn en steeds meer apparaten met internet verbinden, zoals tv’s en thermostaten. Die blijken vaak verbazend eenvoudig te hacken.”

Ontvoering

Hiscox heeft als leidende verzekeraar al jaren een wereldwijde ervaring in het verzekeren van cyberrisico én ontvoering. De nieuwe particuliere module bouwt voort op deze expertise, maar ook op de kennis die de verzekeraar opdeed in andere landen met de Kidnap en Ransom-verzekering. Verstraete: “De kans op afpersing en ontvoeringen neemt wereldwijd toe en dat is natuurlijk een kwalijke ontwikkeling. Family Protection en Cyber dekt ook dit risico. Vooral in sommige landen in Midden- en Zuid-Amerika zijn de risico’s hoger, evenals in gebieden in het Midden-Oosten, Afghanistan, Pakistan en landen in Centraal-Afrika.”

Vergoeding en assistentie

De Family Protection en Cyber-verzekering heeft een ruime maximale dekking van € 100.000 per gebeurtenis per verzekeringsjaar. Daarnaast kan een verzekerde met één telefoontje assistentie inroepen van online partners. Zij helpen de computer weer vrij te maken of beperken de schade in samenwerking met andere partijen. “We willen bereiken dat onze cliënt niet beperkt wordt in zijn online activiteiten”, stelt Verstraete. “Voor onze crisisrespons werken we sinds jaar en dag nauw samen met Control Risks en ESET, twee wereldwijd gerenommeerde partijen die hun strepen hebben verdiend.”

Control Risks

Control Risks is een onafhankelijke risk consultancy-groep, gespecialiseerd in het beheer van veiligheidsrisico’s als afpersing en ontvoering. Het registreert nauwgezet en wereldwijd welke reisbestemmingen gevaarlijk zijn en adviseert in concrete gevallen van ontvoering of afpersing door een onderhandelingsstrategie aan te dragen of andere opties te bieden.

ESET

ESET is specialist in antivirusoplossingen en cybersecurity. Het biedt een Premium Support voor Hiscox-relaties die 24/7 ondersteuning biedt. “Dat stelt verzekerden gerust op een moment waarop emoties hoog oplopen”, legt Verstraete uit. “ESET luistert, begrijpt, is ter zake kundig en draagt oplossingen aan. Precies wat je als verzekerde verwacht van Huis en Kunst in deze snel veranderende wereld.”