Hiscox CyberClear Academy gelanceerd

Spuitende vuurwerkfonteinen vormden op 14 mei de omlijsting van de presentatie van CyberClear by Hiscox, die plaatsvond in de kapel van hotel Arena in Amsterdam. De vernieuwde cyberverzekering biedt nu nog betere voorwaarden. Daarnaast kunnen verzekerden zichzelf voortaan eenvoudig bijscholen via de Hiscox CyberClear Academy, die is geaccrediteerd door de Britse inlichtingendienst.

“De CyberClear Academy is een online platform dat is ontworpen om verzekerden met een Hiscox CyberClear-polis te helpen hun cyberrisico’s te beperken en beheersen”, vertelt Yasin Chalabi, Manager Cyber & Data Risks and professional insurances Benelux. “Hiscox CyberClear Academy bestaat uit meerdere leermodules. Die bieden diagnostische beoordelingen om bestaande kennis te testen. De training wordt zo afgestemd op specifieke kennislacunes.”

Menselijke firewall

De modules helpen verzekeringnemers bij het trainen van hun medewerkers. Yasin: “Onderwerpen zijn onder andere het beschermen van persoonlijke informatie, pogingen tot social engineering, phishing en de veiligheid van wachtwoorden. Op deze wijze leren medewerkers van bedrijven een cybercrimineel herkennen en hun bedrijf beschermen tegen een cyberaanval.”

“Bewustwording van cyberdreiging is immers één van de belangrijkste onderdelen van risicobeheersing”, benadrukt Yasin. “Maar liefst 67% van de cyberverzekeringsclaims die wij zien, is gerelateerd aan mensen; iemand die per ongeluk op een verdachte link klikt of een apparaat verliest waarop gevoelige bedrijfsinformatie staat. Dit is waar cyberveiligheidstrainingen echt kunnen helpen. Door werknemers op te leiden, bouw je als het ware een menselijke firewall.”

Voordelen voor verzekerden

Gebruikmaken van de leermodules biedt polishouders veel voordelen, zegt Yasin. “Door medewerkers te trainen op het gebied van cyberveiligheid, blijven bedrijven cyber-compliant en voldoen ze eenvoudiger aan de eisen van de toezichthouders. De trainingen zijn van hoog niveau. Niet voor niets heeft de Britse inlichtingendienst Hiscox CyberClear Academy geaccrediteerd. En omdat de leertrajecten op maat zijn gemaakt, voldoen ze aan de behoefte van elke medewerker binnen elke organisatie.”

Hiscox CyberClear Academy gaat uit van een traject van continu leren. “De training wordt op regelmatige tijdstippen aangeboden om de belangrijkste boodschappen te benadrukken. Verder zijn ze intuïtief, waardoor medewerkers ze eenvoudig kunnen gebruiken en begrijpen. Tot slot wijs ik op de volledigheid van het aanbod: met negen leermodules kunnen verzekeringnemers hun bedrijf optimaal beschermen tegen digitale dreigingen.”

Meer informatie

Wilt u meer informatie over CyberClear by Hiscox of over de CyberClear Academy? Neem dan contact op met Yasin Chalabi, telefoon: 020 - 517 07 32, e-mail: [email protected]