Hiscox Cycling Team deelnemer Alpe d’HuZes

Vier keer de Alpe d’Huez beklimmen. Dat is het doel dat drie collega’s van Hiscox zich hebben gesteld. Op donderdag 6 juni willen Arjan Roersma, Martin Webeling en Jessica Roos de ‘Hollandse berg’ in de Franse Alpen maar liefst vier keer bedwingen om zo hun steentje bij te dragen in de strijd tegen kanker.

“Martin en ik fietsen graag en praten daar natuurlijk over met elkaar”, zegt mede-initiatiefnemer Arjan Roersma. “Tijdens één van onze gesprekken kwam het plan op om mee te doen aan Alpe d’HuZes. Ook Jessica haakte aan en zo vertegenwoordigen wij – aangevuld met Peter, een vriend van mij – het Hiscox Cycling Team straks in Frankrijk.”

Ten minste € 10.000

Het draagvlak binnen de organisatie is groot, vertelt hij. “Hiscox helpt ons op alle vlakken. Zo hebben ze de reis voor ons geregeld en onze shirts laten maken. Daarnaast sponsort Hiscox ons met een bedrag van € 5.000. Daarmee zitten we direct op de helft van ons commitment van € 10.000. Maar het liefst gaan we daar natuurlijk flink overheen.” Ook collega’s laten zich niet onbetuigd. Arjan: “Die hebben gezamenlijk inmiddels al € 1.500 aan sponsorgelden toegezegd. We hopen natuurlijk dat onze relaties dat bedrag verder aanvullen. Op onze deelnemerspagina kan iedereen die geïnteresseerd is meer lezen over ons én direct een donatie toezeggen.”

Voorbereiden

Dat het een pittige opgave wordt, weet Arjan nu al. “Een paar jaar geleden ben ik al eens ongetraind tegen die muur opgereden”, zegt hij met een zucht. “Man, dat was afzien! Daarom trainen we nu gericht. Zo heeft Martin zijn fiets op een computergestuurde rollenbank gezet, zodat hij de berg al virtueel kan beklimmen. Ook Jessica volgt een heftig trainingsschema en heeft zelfs een nieuwe fiets gekocht. Die is zo mooi, dat Martin en ik stikjaloers zijn!” Zelf traint Arjan niet alleen op de fiets, maar maakt hij zijn lichaam ook sterker met kracht- en conditietraining en door te kickboksen. “En zodra het weer wat beter is, gaan we met z’n drieën naar Limburg om daar in de heuvels te trainen.”

Trotse verzekeraar

“Hiscox is overigens niet alleen als sponsor van het Cycling Team bij het goede doel betrokken”, vertelt Arjan tot slot. “Via één van onze makelaars heeft de organisatie van het evenement onlangs een CyberClear-cyberverzekering afgesloten. Puur toeval, maar het is te bijzonder om niet te vermelden. Want daarmee is Hiscox tevens trotse verzekeraar van Alpe d’HuZes!”

Doneren

Helpt u mee in de strijd tegen kanker? Steun het Hiscox Cycling Team dan met een donatie! Op de deelnemerspagina van het team kunt u doorgeven hoeveel u schenkt voor het goede doel.