Hiscox ondersteunt de London-Brighton

Hiscox heeft een driejarig partnership afgesloten met de organisatie van de London-Brighton, ’s werelds oudste autorace. Voortaan heet het evenement de Bonhams Veteran Car Run supported by Hiscox. De race vindt elk jaar plaats op de eerste zondag in november. Alleen auto’s die vóór 1905 zijn gebouwd, mogen meedoen.

De ‘Run’ is ontstaan uit de zogeheten emancipatierace. Die voerde in november 1896 van London naar Brighton. De deelnemers vierden een nieuwe wet, de Locomotives on the Highway Act, die de maximumsnelheid voor auto’s in Groot-Brittannië verhoogde naar 22 km/uur. Belangrijker nog, de wet schafte de verplichting af om elke auto te laten begeleiden door een man met een rode vlag.

Met het partnership onderstreept Hiscox de ruim 100 jaar ervaring in het verzekeren van complexe en ongewoonlijke risico’s, inclusief het verzekeren van klassieke auto's. Ook toont het de groeiende aanwezigheid in de klassieke autowereld. Als partner organiseert Hiscox diverse evenementen voor en tijdens de race, zoals een bijeenkomst op vrijdag voor alle deelnemers in de Royal Automobile Club. Op zaterdagmiddag nodigt Hiscox deelnemers die voor het eerst meedoen opnieuw uit in deze Club voor een First Timers’ Guide en een First Timers’ Briefing.

Ben Cussons, Chairman of the Veteran Car Run Steering Group, stelde: "We are delighted to welcome Hiscox as a supporting partner to the Run. Hiscox’s global business reach simply underlines the international appeal of the Veteran Car Run and we are delighted to have them on board."

Kijk voor meer informatie op www.veterancarrun.com