Holiday Homes by Hiscox nu ook online af te sluiten

Holiday Homes by Hiscox, de succesvolle verzekering voor vakantiewoningen in binnen- en buitenland, is nog toegankelijker geworden. “Het afgelopen half jaar hebben we hard gewerkt om de Pre Priced Proposal (PPP) van Holiday Homes by Hiscox ook online beschikbaar te maken”, vertelt Ben van der Woude, Senior Underwriter Art & Private Client. “Een hele klus, maar we zijn erin geslaagd om een maatwerkproduct voor tenminste 80% van de aanvragers in een online module te vatten.”

“Met de online PPP kunnen woningbezitters nu zelf snel en eenvoudig zien wat de premie van de gewenste verzekering bedraagt”, zegt Ben van der Woude. “De berekende premie is inclusief alle kosten en assurantiebelasting en kan desgewenst in termijnen worden betaald. De cliënt wordt vervolgens verzocht een verzekeringsadviseur te selecteren. Na digitale ondertekening krijgt hij direct een voorlopige polis toegestuurd. Onze verzekeringsadviseurs kunnen via het Hiscox brokerportal met dezelfde minimale inspanningen een polis afsluiten voor hun relaties of via de offerte-optie een voorstel aan hun relatie mailen.”

Holiday Homes by Hiscox is toegespitst op vakantiewoningen in vrijwel de gehele Europese Unie en Zwitserland. “Het grote voordeel is dat Hiscox als internationale verzekeraar gebruik kan maken van haar wijdvertakte netwerk. De polis en de bijbehorende voorwaarden zijn in het Nederlands opgesteld en dat is wel zo prettig. Verder zorgen we er natuurlijk voor dat de verzekering aan alle lokale eisen voldoet en vermelden we duidelijk welke heffingen en assurantiebelasting van toepassing zijn.”

Ruime dekking
“Wat Holiday Homes by Hiscox daarnaast kenmerkt, is de allriskdekking met diverse sublimieten en interessante aanvullende vergoedingen”, aldus Ben van der Woude. “Ook bevat de verzekering voor een groot aantal landen een op maat gemaakte aansprakelijkheidsdekking met een limiet van € 750.000 voor het onroerend goed.”

Holiday Homes by Hiscox biedt vervangende woonruimte bij schade en zelfs een vergoeding voor reis- en verblijfskosten als verzekeringnemer vanwege een schade ter plaatse moet zijn om zaken te regelen. “Bijzonder is dat ook commerciële verhuur van de woning onder voorwaarden is toegestaan. En uiteraard bevat de verzekering onze unieke hole-in-one-dekking; als een verzekerde ter plaatse meedoet aan een officieel golftoernooi  en een hole-in-one slaat, dan vergoedt Hiscox tot maximaal € 750 de kosten van het gebruikelijke rondje.”

Exclusieve vakantiehuizen
De online PPP van Holiday Homes by Hiscox is bedoeld voor vakantiehuizen met een oppervlakte tot 300 m2.. “Maar ook voor omvangrijkere tweede woningen zijn cliënten bij Hiscox natuurlijk aan het juiste adres. Voor exclusieve vakantiehuizen biedt Huis en Kunst by Hiscox, ons onlangs vernieuwde maatwerkproduct voor de vermogende particulier, uitstekende mogelijkheden. Wie daar meer over wil weten, kan het beste even contact met ons opnemen.”