Jeroen Opstelten over Huis & Kunst en Fine Art

Het Art & Private Client-team van Hiscox blijft ook nu bestaande en nieuwe relaties service bieden. Daarbij blijkt de Hiscox-filosofie net zo goed te werken als anders. “Deze verzekeringen zijn altijd al maatwerk”, zegt Jeroen Opstelten, manager Art & Private Client. “Dus beoordelen wij elke situatie op haar merites. Daaraan verandert dus niets.”

Het vergt nu alleen af en toe wat meer creativiteit. Jeroen: “Wie een Huis & Kunst of Fine Art-kunstverzekering bij Hiscox afsluit, krijgt in veel gevallen bezoek van een Risk Surveyor. Die bezoeken kunnen vanwege corona op dit moment niet doorgaan. Bestaande afspraken zijn daarom opgeschort. Maar nieuwe aanvragen kunnen gewoon worden ingediend. Zodra de situatie het toelaat, plannen we die afspraken zo spoedig mogelijk in.”

Beste oplossing

Er kunnen ook andere praktische zaken spelen. “Denk aan het upgraden van het alarmsysteem”, noemt Jeroen als voorbeeld. “Of een taxatierapport dat moet worden verlengd of nog niet is opgesteld. Dat soort zaken kan op dit moment natuurlijk niet gebeuren. Maar wat als dit voor Hiscox een voorwaarde is voor het verlenen van dekking? Ook dan geldt dat we per geval tot de beste oplossing komen met in het achterhoofd de Hiscox-filosofie.”

Begrip

Het is van belang om in dergelijke gevallen zo snel mogelijk contact op te nemen met de underwriters van het Art & Private Client-team. “Uiteraard hebben wij er alle begrip voor dat onze relaties momenteel niet al hun verplichtingen kunnen nakomen. Daarom bepalen we graag in samenspraak hoe we met de situatie omgaan. Zo houden wij er bijvoorbeeld rekening mee dat veel klanten gedwongen thuis zijn, waardoor er meer toezicht is.”

Fine Art

Voor Fine Art geldt in principe hetzelfde, al heeft Jeroen nog wel wat tips voor galeries, musea en bedrijven met kunstcollecties. “Zodra er geen of weinig medewerkers aanwezig zijn op een locatie, is de kans op signalering van een schade in principe kleiner. Maar als er een camerasysteem is, kunnen de beelden wellicht over IP worden gedeeld. Is er nog geen camerasysteem? Overweeg dan om het alsnog te laten installeren. Veel beveiligingsbedrijven werken nog wel voor zakelijke klanten.”

“Vergeet ook niet om abonnementen van alarmcentrales en dergelijke te betalen”, waarschuwt hij. “En overweeg om bepaalde stukken te verplaatsen naar het depot of een andere veilige plaats. Dat geldt niet alleen voor werken die binnen hangen of staan, maar bijvoorbeeld ook voor sculpturen in een beeldentuin.”

Contact

“Crisis of geen crisis, het team van APC blijft op volle kracht draaien”, benadrukt Jeroen. “Het hoge servicelevel van Hiscox is nu misschien nog wel belangrijker dan anders. Onze tussenpersonen zijn daarom meer dan welkom om contact met ons op te nemen bij twijfel of wanneer ze vragen hebben.”