Nieuwe collega's Art & Private Client

De groei zit er goed in bij Hiscox Nederland. Het team van Art & Private Client (APC) is om die reden uitgebreid met drie nieuwe collega’s. Zij zullen zich primair bezighouden met underwriting en business development.

“De portefeuille APC is in 2018 flink gegroeid”, zegt Jeroen Opstelten, Manager Art & Private Client. “We hebben een plus van meer dan 10% gerealiseerd. Een mooi resultaat, omdat de voorbereidingen op de Brexit en de invoering van de AVG en de IDD veel van onze aandacht in beslag namen.”

Kwaliteit borgen

De groei is een belangrijke reden om het underwriting-team van APC uit te breiden. “Dit is nodig om onze kwaliteit van dienstverlening te borgen, mede gezien de te verwachten groei voor de komende jaren”, aldus Jeroen. “Het belangrijkste is immers dat onze tussenpersonen en eindklanten op ons kunnen blijven rekenen”

Waardevolle specialismen

Naast Jeroen, Charles Verstraete-Verstraeten, Iske Geertman, Dominique Verlinden, Martin Koopmans en Ben van der Woude – samen goed voor meer dan een halve eeuw Hiscox-ervaring – treden er drie nieuwe collega’s aan. Jeroen: “Eéntje is gepokt en gemazeld in het vak, één promoveert binnenkort op een proefschrift over de juridische aspecten van co-assurantie en de derde is afgestudeerd op de verzekeringsaspecten van bruiklenen. Stuk voor stuk collega’s die waardevolle specialismen toevoegen aan ons toch al gevarieerde team. Ze stellen zich graag even voor.”

 

Johan Weijer, Teamleider

Al op de MEAO koos Johan bewust voor ‘het vak’. “Tijdens mijn opleiding daar heb ik Assurantie B al gehaald. Na mijn diensttijd ben ik bij Nationale-Nederlanden als schadebehandelaar op de beurs in Amsterdam begonnen. Zo ben ik de co-assurantie ingerold.” De afgelopen jaren werkte Johan als acceptatie-specialist in de co-assurantie. In die rol was hij betrokken in het acceptatieproces van onder meer gemeentes, universiteiten en andere omvangrijke verzekeringscontracten. Enkele jaren geleden raakte hij geïnteresseerd in kunstverzekeringen en verdiepte hij zich in de materie. “Charles is een oud-collega van mij en ook Jeroen ken ik al jaren. Toen ik zag dat er een functie van underwriter APC bij Hiscox vacant kwam, heb ik Jeroen gebeld. Die stelde voor om eens een kop koffie te drinken. De rest is geschiedenis…”

 

 

 

Jessica Roos, Business Development Underwriter

Jessica Roos heeft oorspronkelijk communicatiewetenschap gestudeerd. “Ik werkte daarnaast als juridisch secretaresse bij een advocatenkantoor. Dat stimuleerde mijn interesse en daarom ben ik na mijn master communicatiewetenschap aan een rechtenstudie begonnen. Nadat ze ook deze master had behaald, besloot ze te promoveren op de juridische aspecten van co-assurantie. Tevens was zij enige tijd werkzaam als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor dat zich specialiseert in verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. De praktijk trekt haar echter meer dan de advocatuur: “Bij Hiscox werken is voor mij dan ook een logische keuze: ik regel het liever goed aan de voorkant dan dat ik het achteraf moet uitvechten.”

 

 

 

Hadassa Schrijver, Underwriter

Hadassa Schrijver studeerde Cultureel Erfgoed aan de Hogeschool voor de Kunsten. “Het is een brede studie, met een focus op de museale wereld”, vertelt ze. “Toen ik een paar jaar geleden aan mijn scriptie moest beginnen, dacht ik: ‘Oh help, wat nu?’ Mijn vader, die zelf in de verzekeringswereld werkt, zei toen: ‘Waarom doe je niet iets met kunstverzekeringen? En zo ben ik, nadat ik diverse verzekeraars, tussenpersonen, expertisebedrijven en risicoanalisten had gesproken, afgestudeerd met een scriptie over het verzekeren van bruiklenen.” Na een periode in het buitenland te hebben gewoond, trad ze in dienst bij een verzekeringsmakelaar. “Maar ik wilde meer met kunst. Toen ik de vacature van Junior Underwriter APC bij Hiscox zag, heb ik dus geen moment getwijfeld. In mijn functie werk ik onder andere samen met de andere underwriters  aan de acceptatie, maak ik offertes en pas ik polissen aan. Uiteraard komen er ook museale situaties voorbij, dat heeft natuurlijk mijn bijzondere belangstelling!”