Nieuwe service ‘Jaemes’ ontzorgt zowel klant als intermediair

Hiscox stelt met gepaste trots Jaemes aan u voor. Jaemes is een nieuwe service, die zowel intermediairs van Hiscox ontzorgt als nieuwe en bestaande verzekerden. Business Analyst Roos Hufner legt uit hoe Jaemes is ontstaan en wat de service precies inhoudt.

“Vanuit underwriting kwam de vraag naar een soepeler acceptatieproces voor particuliere klanten”, vertelt Roos. “De ervaring leert namelijk dat nieuwe verzekeringsnemers vaak net niet helemaal voldoen aan alle voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan een kluis die niet voldoet, beveiliging die tekort schiet of taxaties die onvolledig of gedateerd zijn.”

Proactief
In de praktijk betekent dit vaak veel regelwerk voor de klant en administratief werk voor het intermediair, wat afleidt van kerntaken als adviseren en relatiebeheer. Roos: “Daardoor kan het acceptatieproces soms lang duren, wat voor geen van de partijen prettig is. Om dat te veranderen, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. Die vonden we al snel: hoe mooi zou het zijn als we onze klanten een proactieve service kunnen bieden om alles in één keer te regelen? En zo is Jaemes ontstaan.”

Netwerk ontsluiten
Voor de uitvoering van de service ontsluit Hiscox haar vertrouwde netwerk actief voor verzekeringsnemers. “In dat netwerk zitten onder andere beveiligingsexperts, taxateurs en kluizenleveranciers. Als onze klanten het willen, kunnen wij de gewenste specialist naar hen toesturen. Willen ze liever hun eigen leveranciers inschakelen? Ook dan kunnen ze ons benaderen. Wij maken dan de afspraken en zorgen ervoor dat alles zo spoedig mogelijk is geregeld. Want daar gaat het tenslotte om.”

Butler
Jaemes heet natuurlijk niet voor niets Jaemes. Roos. “Het klinkt als ‘James’, een naam die mensen associëren met een butler, iemand die je leven makkelijker maakt. Onze Jaemes doet hetzelfde en levert zo een op maat gemaakte, persoonlijke dienst. Maar gewoon ‘James’ zou mensen misschien laten denken dat het een fysieke persoon is. Daarom hebben we de naam een twist gegeven en zijn we uitgekomen op Jaemes.”

Bestaande relaties
Jaemes komt trouwens niet alleen in actie bij nieuwe verzekeringsnemers, zegt Roos tot slot. “Ook bestaande relaties kunnen er gebruik van maken. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin de verzekerde waarde van hun bezittingen omhoog is gegaan, zoals na de aankoop van nieuw werk of het verkrijgen van een erfenis. Ook dan kunnen verzekerden een beroep doen op Jaemes om snel en goed verzekerd te zijn.”