Overschat de cybercrimekennis van uw medewerkers niet!

Phishingmails herkennen we nu wel! Toch?

Cybercrime is al voor langere tijd onderwerp van gesprek en vrijwel dagelijks lezen we over cyberaanvallen. Wereldwijd, maar ook in Nederland komt het steeds regelmatiger voor. Met alle berichtgeving zou u denken dat onderwerpen als cybercrime en phishingmails top of mind zijn bij uw medewerkers. Helaas is niets minder waar.. De realiteit is dat phishingmails nog steeds de meest gebruikte manier zijn voor hackers om binnen te komen bij een bedrijf.

De gevolgen van een cyberaanval zijn verlammend voor bedrijven: 89% is tot een maand bezig met herstellen na een cyberaanval. De financiële schade? Die was voor Nederlandse ondernemingen het afgelopen jaar gemiddeld € 42.630. Zeker in deze tijd is het maar de vraag of u dit als ondernemer te boven komt. Maar hoe kunt u een cyberaanval voorkomen?

Maak cyberveiligheid zaak van het hele bedrijf

Helemaal voorkomen kan (helaas) eigenlijk niet. Maar cyberveiligheid onderdeel maken van het hele bedrijf is al een stap in de goede richting. Neem cyberveiligheid bijvoorbeeld op in het onboarding programma van uw medewerkers. Neem (nieuwe) medewerkers mee in de veiligheidsmaatregelen die het bedrijf treft tegen cybercrime en het belang dat medewerkers hierin hebben: klik niet zomaar op links in mails, dubbelcheck (hoge) facturen en zorg dat u uw bestanden en data binnen beveiligde servers houdt. Het is natuurlijk niet alleen een urgent thema voor nieuwe medewerkers, maar ook voor bestaande medewerkers. Besteed er dus regelmatig tijd aan zodat ieders kennis up-to-date is.

Helft van de bedrijven voelt hete adem van cybercriminelen

Dat uw medewerkers scherp zijn op cybercriminaliteit betekent natuurlijk niet dat het risico op een aanval is uitgesloten. Bijna de helft van de bedrijven (49%) denkt risico te lopen op een cyberaanval. Het besef is er dus wel degelijk, maar toch wil 51% van de bedrijven het IT-budget voor cybersecurity het komende jaar gelijk houden of zelfs verminderen.

Ondanks dat bedrijven de hete adem van cybercriminelen in hun nek voelen, heeft 42% nog geen cyberverzekering en is de helft hiervan ook niet van plan er een af te sluiten. Het onderwijzen van uw medewerkers en investeren in de cybersecurity van uw bedrijf is zoals gezegd ontzettend belangrijk. Zorg er ook voor dat u weet hoe u moet handelen wanneer u onverhoopt toch slachtoffer wordt van een cyberaanval. Hierbij helpt Hiscox u graag, bijvoorbeeld via de CyberClear verzekering.

Wat kan de CyberClear verzekering voor u betekenen wanneer u slachtoffer wordt van een cyberaanval?

  • U bent verzekerd tegen de gevolgen van systeeminbraken en digitale aansprakelijkheid, diefstal van privacygevoelige gegevens, hacking en afpersing & cyberaanvallen.
  • U wordt door professionals geholpen met het repareren van uw website en database, het informeren van belanghebbenden en het beperken van de juridische kosten.
  • De cyberverzekering van Hiscox is een cyberverzekering inclusief juridisch advies, ook biedt Hiscox een proefperiode bij CyberSterk aan om inzicht te geven in de kwetsbaarheden van uw bedriff.

 

Direct een verzekering afsluiten?

Bereken uw premie! >

 

Aan deze voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend en de exacte dekking hangt af van de specifieke omstandigheden van het specifieke geval en de specifieke polis.