Pre Priced Proposal Fine Art

Hiscox introduceert een nieuwe verzekering voor kunstverzamelingen met een waarde tot €150.000: het Pre Priced Proposal Fine Art by Hiscox. Verzamelaars en kunstliefhebbers kunnen daarmee op een eenvoudige én efficiënte manier hun verzameling verzekeren. Pre Priced Proposal Fine Art by Hiscox is zowel geschikt voor particuliere verzamelingen als voor bedrijfscollecties.

Het gaat al jarenlang goed met de kunstmarkt in Nederland. Dat blijkt ook uit de bezoekersaantallen van de TEFAF, die vandaag voor de 27e keer van start gaat in Maastricht. Vorig jaar bezochten ongeveer 75.000 mensen 's werelds grootste kunst- en antiekbeurs. Veel van hen kwamen uit Nederland. Volgens onderzoek van Motivaction schaft een kwart van alle Nederlandse kunstkopers twee of meer kunstwerken per jaar aan. Nog eens 36% zegt één àtwee werken per jaar te kopen. Eén op de vijf betaalt meer dan €5.000 per kunstwerk, 41% tussen de €1.000 en €5.000. Vooral schilderijen en grafiek zijn populair, gevolgd door beeldhouwwerk en fotografie.

Geen aankoopnota's of taxatierapporten

Mede vanwege deze ontwikkeling heeft Hiscox - al ruim vijftig jaar specialist op het gebied van kunstverzekeringen - besloten het Pre Priced Proposal Fine Art te introduceren. "Met onze nieuwe kunstverzekering zijn kunstwerken verzekerd tegen vrijwel alle denkbare risico's", vertelt Jeroen Opstelten, manager Art & Private Client van Hiscox. "Ook als er tijdens transport of tijdelijk verblijf elders schade ontstaat, biedt de polis een ruime vergoeding. Alles wat niet expliciet is uitgesloten op de polis is verzekerd. Verder hoeft de verzekeringsnemer geen aankoopnota's of taxatierapporten te overleggen."

Kunst verzekeren nog nooit zo eenvoudig

De nieuwe kunstverzekering maakt gebruik van de Pre Priced Proposal (PPP)-structuur. Opstelten: "Dit betekent dat bestaande en nieuwe relaties de verzekering zelf kunnen afsluiten door online een PDF-formulier in te vullen. Hierdoor kost de aanvraag nog geen vijf minuten tijd. Het verzekeren van kunst was nog nooit zo eenvoudig!"

Drie verzekerde bedragen

Verzekeringsnemers kunnen kiezen voor drie verzekerde bedragen: tot €50.000, tot €100.000 en tot €150.000. De premies zijn laag en bedragen per jaar respectievelijk €200, €350 en €450. De maximale schadevergoeding per item is €25.000, voor breekbare objecten €12.500. Indien er nieuwe kunstaankopen worden gedaan, zijn deze automatisch gedekt binnen het verzekerde bedrag. Is dit bedrag niet meer toereikend, is kan de polishouder het eenvoudig aanpassen.

Expertise-netwerk

Verzekeringsnemers van Hiscox kunnen tevens gebruik maken van het expertise-netwerk van de verzekeraar. "Kunst gaat immers over meer dan geld alleen", weet Opstelten uit ervaring. "Als een werk beschadigd raakt, is goede restauratie vaak minstens zo belangrijk als het vergoeden van de financiële schade. In zo'n situatie brengen wij onze klanten graag in contact met specialisten waarmee wij al jaren samenwerken."

Andere verzamelingen

Pre Priced Proposal Fine Art by Hiscox is expliciet een kunstverzekering en geen kostbaarhedenverzekering, benadrukt Opstelten tot slot. "Sieraden vallen er dus niet onder. Dat geldt evenmin voor postzegel- en muntenverzamelingen of collecties wijn en whisky. Wie een dergelijke verzameling of kunst voor een hoger bedrag dan € 150.000 wil verzekeren, helpen we graag met een van onze andere verzekeringsoplossingen."

Meer informatie

Wilt u meer weten over het Pre Priced Proposal Fine Art by Hiscox? Neem dan contact op met Jeroen Opstelten, telefoon: 020 - 517 07 00, e-mail: [email protected]