Risico's veranderen in hoog tempo

Arjan Roersma zit al zeventien jaar in ‘het vak’. Hij volgde de opleiding bank- en verzekeringswezen, werkte voor diverse advieskantoren en versterkt sinds januari het team van Hiscox. Als sales & development underwriterPSC gaat zijn aandacht in eerste instantie uit naar de verdere ontwikkeling van zakelijke verzekeringen.

“Beroepsaansprakelijkheid en cyber is een logische combinatie”, vindt Arjan. “De twee hebben meer en meer met elkaar te maken en liggen vaak in elkaars verlengde. De ICT-branche heeft al langer mijn aandacht. Zo heb ik bij mijn vorige werkgever, Van Breda Risks & Benefits, de ICT-portefeuille mogen opzetten. Ik voel me hier dus prima op mijn plaats!”

Dynamiek

Het is vooral de dynamiek die hem boeit. “De ontwikkelingen op het gebied van ICT gaan razendsnel. Daardoor veranderen ook de risico’s in hoog tempo. Niet alleen als het om systemen en databescherming gaat, ook op juridisch vlak. Daardoor veranderen tevens de criteria voor beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen.”

In zijn loopbaan heeft Arjan steeds de commerciële kant van het vak gekozen. “Ik ben als negentienjarige helemaal onderaan begonnen en heb door de jaren heen gewerkt als accountmanager en adviseur particulieren, klein zakelijk en groot zakelijk. Eerst bij Bruins & Partners, toen bij Avewe Groep en daarna bij Van Breda. Het enige wat ik in mijn carrière nooit heb gedaan, is claims.”

Eindklanten bewust maken

“Nu ik voor een verzekeraar ben gaan werken, is het grootste verschil dat ik niet langer bij de eindklant aan tafel zit, maar met onze makelaars. Ik vind dat een groot voordeel, omdat ik weet waarmee zij in hun dagelijkse praktijk te maken hebben. En doordat ik de taal spreek, kan ik ze helpen om eindklanten bewust te maken van de risico’s die ze lopen in deze snel veranderende wereld. Want hoewel lang niet iedereen het zich realiseert, heeft een digitale inbraak vrijwel altijd veel grotere gevolgen dan een fysieke.”