Menselijke firewall bouwen met Hiscox CyberClear Academy

De beste manier om een menselijke firewall te bouwen. Dat is de meest toepasselijke omschrijving van de Hiscox CyberClear Academy, vindt Yasin Chalabi, Manager Cyber & Data Risks and professional insurances Benelux. “Met Hiscox CyberClear Academy leren ondernemers en hun medewerkers een cybercrimineel en zijn werkwijze herkennen. Daardoor kunnen ze hun bedrijf veel beter beschermen tegen een cyberaanval en andere vormen van digitale criminaliteit.”

De Hiscox CyberClear Academy is een online platform om verzekerden te helpen hun cyberrisico's te beperken en te beheersen, legt hij uit. “Hiscox CyberClear Academy bestaat uit meerdere leermodules, die diagnostische beoordelingen bieden om bestaande kennis te testen. De training wordt zo afgestemd op specifieke kennislacunes van de gebruikers.”

Risicobeheersing

“Bewustwording van cyberdreiging is nog altijd één van de belangrijkste onderdelen van risicobeheersing”, aldus Yasin. “Maar liefst 67% van de cyberverzekeringsclaims die wij zien, is gerelateerd aan mensen; iemand die per ongeluk op een verdachte link klikt of een apparaat verliest waarop gevoelige bedrijfsinformatie staat. Dit is waar cyberveiligheidstrainingen en het opleiden van medewerkers echt kunnen helpen.”

Onderdeel van de Hiscox CyberClear-polissen

De online Academy is een onderdeel van de Hiscox CyberClear-polissen. Yasin: “Het grootste voordeel van de Academy is dat het onze verzekerden helpt om cyber-compliant te blijven. De trainingen zijn zeer uitgebreid en geaccrediteerd door de Britse inlichtingendienst. Via een op maat gemaakt, intuïtief, continu leerproces worden de belangrijkste boodschappen benadrukt, waardoor ze sneller beklijven.”

Lager eigen risico

Het kost gemiddeld een uur om een module te doorlopen. Eén totale training neemt ongeveer vier uur in beslag. Medewerkers ontvangen elke drie weken een training.

Mocht zich toch een cyberschade voordoen, dan neemt het schadeteam contact op met het Cyber Academy-team. Als blijkt dat minimaal 80% van de werknemers de training heeft volbracht, dan verlaagt Hiscox het eigen risico van de schade.

Innovation Award

In Nederland kunnen verzekerden van Hiscox vanaf 18 februari 2019 gebruikmaken van de CyberClear Academy. “In andere Europese landen is de Academy al eerder gelanceerd en bijzonder goed ontvangen”, vertelt Yasin. “In het Verenigd Koninkrijk is het platform zelfs genomineerd voor een Innovation Award. We verwachten daarom ook in Nederland positieve reacties van onze brokers en onze eindklanten.”

Aanmelden en informatie

Wilt u één of meerdere relaties aanmelden voor de Hiscox CyberClear Academy? Stuur een email naar [email protected] en wij zorgen binnen twee dagen voor volledige toegang. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Yasin Chalabi, telefoon 020 - 517 07 32, e-mail [email protected].