Monkeus

Claim: de Balinese apenstreek

Tijdens een heerlijke vakantie op Bali mag een bezoek aan het befaamde Monkey Forest natuurlijk niet ontbreken. Dus gaat onze verzekerde die dag vanuit Ubud op fietssafari om deze prachtige plek te bezoeken. Onderweg geniet ze van de omgeving en natuurlijk van de makaken die het bos zijn naam hebben gegeven.

Plotseling springt er zo'n brutaal aapje op haar stuur en grist haar tas weg, die ze in het mandje had gestopt. Binnen een mum van tijd zit hij hoog in een boom langs het pad en inspecteert hij zijn buit. Jammie, een zak vol macadamianootjes, heerlijk! Maar in de tas zit ook het dure horloge van de dame in kwestie.

Gelukkig snelt de lokale bevolking te hulp. Die is wel wat gewend en twee mannen schieten met katapulten op het aapje om hem zijn buit te ontfutselen. Dat werkt: het dier schrikt, laat alles uit zijn pootjes vallen en gaat ervandoor. Maar dan blijkt dat de makaak ook haar kostbare klokje uit de tas heeft gehaald. Door de val is het horloge ernstig beschadigd

De schade
€ 1.200,-

De bijzonderheden
Het horloge, dat total loss is, heeft een getaxeerde waarde van € 1.200. Onze verzekerde heeft echter al een offerte ontvangen voor een vervangend uurwerk. De prijs daarvan is € 1.275, dus maakt Hiscox dat bedrag aan haar over.

Lees meer nummers van de Hiscox Insight (archief)